Skoči na glavno vsebino

Teden pisanja z roko

Projekt Teden pisanja z roko, je projekt, k želi ozaveščati širšo strokovno in splošno javnost o pomenu pisanja z roko ter spodbujanja le-tega. Društvo Radi pišemo z roko želijo ohraniti kulturo pisanja z roko pri mlajših in starejši, ozaveščati o prednostih pisanja z roko in škodljivosti pretirane uporabe tipkovnice v pisnem komuniciranju, pridobiti mnenjske voditelje, ki bodo podprli naša prizadevanja in opozarjati na pomen izvirnosti pri pisanju z roko.

 Pisanje z roko je izvirna človekova aktivnost in pomembna spretnost. Spretnosti razvijamo z vajo. Raziskave kažejo, da naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost. S tem prispevamo k ohranjanju finih motoričnih spretnosti, ki so potrebne za večstranski razvoj osebnosti.

Naša šola v šolskem letu 2023/2024 v projektu uspešno sodeluje že 5. leto. Vsako leto sodelujoči učitelji pripravijo številne aktivnosti, ki so povezane tako s temo projekta kot učno snovjo pri pouku.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani https://www.pisemozroko.si/.

 

Mentorica Karin Mezek

 

Dostopnost