Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan hrane – 16. oktober

16. oktobra je bila v okviru Združenih narodov  ustanovljena svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo FAO (Food and Agriculture Organization), zato na ta dan praznujemo SVETOVNI DAN HRANE.

FAO vsako leto določi temo svetovnega dneva prehrane. Letošnja tema svetovnega dneva hrane je »Voda je življenje, voda je hrana. Nihče ne sme biti pozabljen.« / »Water is life, water is food. Leave no one behind.« 

Svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo (FAO) ob letošnjem svetovnem dnevu hrane izpostavlja pomen vode za življenje in hrano ter prehranjevanje. Voda je bistvenega pomena za življenje na Zemlji. Več informacij in gradiv je na voljo v naši spletni učilnici.

Primarna vloga izobraževanja celotne populacije o prehranskih vsebinah je ob družini zaupana tudi šoli. Osnovna prehranska znanja učenci kontinuirano pridobivajo v vseh razredih osnovne šole pri različnih dejavnostih in predmetih, najbolj pa pri pouku gospodinjstva in prehranskih predmetih ter v okviru organizirane šolske prehrane.

Naj vam bo obeleževanje omenjenega dne spodbuda k poglobljenemu razmišljanju in aktivnostim o pomembnosti prehrane in prehranjevanja ter modremu in varčnemu ravnanju z naravnimi viri, čemur je tudi posvečen SVETOVNI DAN HRANE – 16. oktober.

Dostopnost