Skoči na glavno vsebino

Predavanje za starše, 17. 1. 2024 ob 17h: RAZUMEVANJE DELOVANJA OTROŠKIH MOŽGANOV

Spoštovani starši,

v sredo, 17. 1. 2024, z začetkom ob 17.00 uri v učilnici 4. B v pritličju vas vabimo na predavanje v sodelovanju z Mestno zvezo prijateljev mladine Ljubljana. 90-minutno predavanje z naslovom “RAZUMEVANJE DELOVANJA OTROŠKIH MOŽGANOV” bo izvedla ga Lilijana Kodelja, univ. dipl., socialna delavka ter zakonska in družinska terapevtka.

PREDAVANJE BO POTEKALO V UČILNICI 4. B V PRITLIČJU PRI GLAVNEM VHODU

Prosimo za >PRIJAVO< zaradi ugotavljanja predvidenega števila udeležencev. Udeležba je možna tudi, če se pozabite prijaviti.
https://1ka.arnes.si/a/e1715ee6

Kratek opis predavanja:
Možgani otroka se v zgodnjih letih razvijajo kompleksno in njihov razvoj je ključen za otrokovo nadaljnje življenje. Razumevanje delovanja otroških možganov nam pomaga, da bolje razumemo otroka, na bolj sočuten način (seveda s postavljanjem meja) vzpostavljamo z otrokom odnos in se nanj tudi odzivamo. Otrokovi možgani se učijo od starševskih možganov-ko se razvijajo, zrcalijo možgane staršev. Vse to je ključno za otrokov celostni razvoj-socialno, čustveno in psihično področje. Kako torej lahko pomagamo kot pomembni odrasli otroku povezovati levo in desno hemisfero ter »plazilske« možgane z »razvitimi« možgani (prefrontalni korteks)? Mi kot odrasli smo prevajalci otrokovega notranjega sveta.

Vabljeni!

Dostopnost