Skoči na glavno vsebino

Letošnja valeta

Naša valeta je bila nekaj posebnega.

 

Po dolgem času je bila organizirana v šoli. To pomeni, da smo vse pripravili sami devetošolci, skupaj z učitelji. Zato je bilo lahko vse tako, kot smo si zaželeli.

 

Nekatere je skrbelo, kako bo izgledala valeta v telovadnici. Ampak izkazalo se je, da je bilo veliko lepše kot v plesni šoli ali kje drugje. Okrasili smo jo namreč z zavesami, nešteto baloni, lampijoni, …

 

Plesati nas je naučila učiteljica Urška z naše šole. Da bi nas starši med plesom čim bolje videli, smo v telovadnici postavili oder. Nato smo sestavili sedežni red tako, da so starši sedeli pri tistem delu odra, kjer je plesal njihov otrok in na tisti strani, da so ga lahko gledali od spredaj.

 

Program smo pripravili učenci vseh treh devetih razredov skupaj. Naše šolanje se je namreč začelo v dveh razredih in šele v petem razredu so nas razdelili na tri razrede, pri tem pa so nas povsem pomešali. Želeli smo si pokazati, da so se vezi med nami ohranile. Prav tako nismo želeli pripraviti le predstavitvenih posnetkov posameznih razredov, ampak malo obširnejši program za vse, ki se bodo udeležili našega zaključka šolanja. Potekal je v obliki poročil in različnih prispevkov, v katerih smo predstavili značilnosti razredov, dosežke učencev in podobno.

 

Po uradnem delu je sledila še pogostitev, ki je zaradi slabega vremena namesto zunaj potekala v mali telovadnici. Tam je bil tudi kotiček za fotografiranje, ki je bil prava atrakcija, saj smo se slikali v parih in skupinah, skupaj z učitelji in starši, fotografije pa smo brezplačno prejeli takoj. Res lep spomin.

 

S tem se valeta še ni končala. Ko so učitelji in starši odšli domov, se je v mali telovadnici nadaljeval ples. Najbolj vztrajni so plesali do 2. ure ponoči, nato pa učiteljem še pomagali pospraviti.

 

Bilo je nepozabno, zato hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji!

Več fotografij si lahko pogledate v galeriji.

Dostopnost