Skoči na glavno vsebino

Planinski krožek v Bohinju

Z učenci in učenkami planinskega krožka ter tistimi, ki obiskujejo projekt Mepi, smo se v petek po pouku odpravili na vikend planinski tabor. Avtobus nas je odpeljal do koče pri Savici, od koder smo se po 553 stopnicah povzpeli do slapa Savica. Od tam smo se po široki gozdni poti spustili do Ukanca, kjer nas je že čakal avtobus in nas odpeljal do CŠOD. Sledila je namestitev po sobah, večerja ter večer družabnih iger. Naslednji dan smo se zbudili v čudovito sončno jutro in se po zajtrku odpravili na 12 km dolg pohod okoli Bohinjskega jezera. Razdeljeni smo bili v štiri skupine, poimenovane po Zlatorogovih pravljičnih junakih: Čatež, Zlatorog, Govic in Jezernik. Med pohodom smo se ustavljali na različnih točkah, si ogledali znamenitosti, vodje posamezne skupine pa so nam prebrali različne zanimivosti o Bohinju. Po kosilu smo imeli krajši počitek, nato pa smo se udeležili dveh delavnic. Prvo je vodil lokalni gorski reševalec, drugo pa vodnika reševalnih psov. Po večerji smo reševali kviz po skupinah ter imeli kino večer s kokicami, na katerem smo si ogledali film Srečno, Kekec.

Zadnji dan smo po zajtrku pospravili svoje sobe in se odpravili proti Ukancu. Tam smo se vkrcali na panoramsko ladjico, ki nas je zapeljala po Bohinjskem jezeru. Na ladjici nam je lokalna vodička predstavljala znamenitosti Bohinja, vendar smo vse to že poznali od včerajšnjega pohoda. Gospo smo pustili brez besed. Ko smo pripluli do Ribčevega Laza, smo se sprehodili še do spomenika štirim srčnim možem in uzrli Triglav. Nato smo se vrnili proti domu CŠOD, pojedli kosilo, izpolnili evalvacijske markacije ter se z avtobusom odpeljali proti šoli.

Učenci so bili nad taborom vsi zelo navdušeni in so si želeli, da bi trajal dlje. Nestrpno že pričakujejo tabor naslednje šolsko leto.

Na povezavi si poglejte utrinke tabora. 

 

Zapisala: Maja Tratar

Dostopnost