Medgeneracijsko branje

Od leta 2107 učenci, njihovi družinski člani in zaposleni sodelujemo v projektu Medgeneracijsko branje, ki ga organizira Društvo bralna značka.

V šolskem letu 2017/18 so učenci od 5. do 9. razreda sodelovali v delavnicah. Udeleženci drugega vzgojno-izobraževalnega obdobja so izvedli delavnice na prebrano knjigo 7 nagajivih, učenci tretjega vzgojno-izobraževalnega obdobja pa okroglo mizo o prebrani knjigi Sanje o belem štrpedu.

V šolskem letu 2018/19 so učenci od 1. do 4. razreda sodelovali v bralnem večeru s svojimi družinskimi člani, kjer smo spoznavali književne osebe iz slikanice Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom ter si izmenjali bralne izkušnje babic in vnukov.

V šolskem letu 2019/20 je bila izvedena bralnica za učitelje, kjer smo se pogovarjali o knjigi Gorana Vojnovića Jugoslavija, moja dežela. Druga delavnica je odpadla zaradi učenja na daljavo.

V šolskem letu 2020/21  smo že izvedli prve delavnice v času učenja na daljavo. Učenci drugih in tretjih razredov so prebrali nagrajeno slikanico Medved in klavir avtorja Davida Litchfielda in Kraljično na zrnu graha Hansa Christiana Andersena. Izdelki učencev so v času učenja na daljavo dostopni v elektronskem zbirniku v spletni učilnici 2. in 3. razreda.

V mesecu decembru načrtujemo delavnico za učitelje in učence 9. razreda.

Koordinator na šoli je Tina Pajnik.

   

 

 

Dostopnost