Samotestiranje učencev, druga obvestila

Spoštovani,

na povezavah objavljamo okrožnico MIZŠ, vladni odlok ter protokol samotestiranja, ki naslavljajo spremembe v zvezi s prostovoljnim testiranjem učencev ter samotestirnimi kompleti.

  1. Prostovoljno testiranje velja za vse učence od 1. – 9. r., vsakemu učencu na mesečni ravni pripada 10 testov, ki jih še nadalje brezplačno prevzamejo v lekarni. Testiranje je predvideno 2x tedensko. Prevzem testov je mogoč od vključno 29. 10. 2021 dalje.

GOVORILNE URE:
V torek, 2. 11. 2021, na šoli potekajo popoldanske govorilne ure – 1.-5. r. od 16.00 do 17.00 ter 6.-9. r. od 17.00 do 18.30. Razpored učiteljev bo pred vhodnimi vrati, pogoj za udeležbo v živo je še nadalje PCT, če je le mogoče pa se poslužite e-komuniciranja s šolo (povezava do e-naslovov učiteljev oz. se dogovorite za telefonski pogovor).

PROŠNJA ZA POMOČ PRI ZAGOTAVLJANJU VARNEGA IN ZDRAVEGA OKOLJA NA ŠOLI:
V luči omejevanja širjenja okužb ob izredno povečanem številu okuženih v državi, vas z namenom, da še nadalje v čim večji meri zagotovimo pouk v živo na šoli, lepo prosimo za pomoč, kolikor je to le mogoče in vsaj na naslednje načine:

– v šolo naj hodijo le zdravi otroci brez znakov potencialnih respiratornih okužb;

– trudimo se v čim večji meri upoštevati preventivne ukrepe proti širjenju okužb, tako z nošnjo mask, higieno rok in kašlja ter ostalimi smiselnimi ukrepi;

– starši še nadalje ažurno obveščajte šolo o morebitnih okužbah, potrjenih s hitrim testom ali ob jasnih simptomih; po hitrem testu oz. ob jasni simptomatiki osebni zdravnik zbolelega napoti na PCR testiranje; šola po navodilu NIJZ prične z iskanjem visokorizičnih stikov in odrejanjem pouka na daljavo šele po potrjenem PCR testu;

Prosimo za vaše še nadaljnje zaupanje, razumevanje in pomoč, da lahko otrokom še naprej uspešno omogočamo nujno potrebno šolanje v živo na šoli.

S spoštovanjem
Andrej Kavčič, v. d. ravnatelja

Dostopnost