Skoči na glavno vsebino

Regijsko in državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglovo priznanje 2022/2023

Tako kot vsako leto smo tudi letos na šoli organizirali tekmovanje iz znanja kemije za PREGLOVA PRIZNANJA, na katerem so se učenci potegovali za uvrstitev na regijsko tekmovanje. Od 19 tekmovalcev se jih je glede na rezultate 5 uvrstilo na regijsko tekmovanje. To je potekalo v soboto, 25. marca 2023 na OŠ Sostro. Na regijskem tekmovanju so lahko učenci osvojili bronasta priznanja, ali ga nadgradili z uvrstitvijo na državno tekmovanje. Od naših petih tekmovalcev so trije prejeli bronasta priznanja, dva pa še uvrstitev na državno.

 
6. maja 2023 se je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani zaključil krog tekmovanj iz znanja kemije za šolsko leto 2022/23.

Na tekmovanje se je uvrstilo 437 učencev osnovnih šol celotne Slovenije, ki so se preko regijskega tekmovanja uvrstili na državno. Ti učenci so pokazali najboljše poznavanje kemijskih znanj od  skupno 6556 udeležencev šolskega tekmovanja v januarju 2023.

Iz naše šole sta to priložnost pridobila učenca Lovro Čučkin iz 8. b in Nastja Bučar iz 9. b. Na žalost je bil Lovro ravno v tem času odsoten in se je tekmovanja udeležila le Nastja. Ta je svojo pridnost pri pripravah potrdila še s srebrnim PREGLOVIM PRIZNANJEM.

Rezultati letošnjega tekmovanja iz znanja kemije:

Priznanje na šolskem tekmovanju

Lovro Čučkin, 8. b

Anže Žganjar, 8. b

Mark Frolov, 8. c

Klara Duralija, 8. c

Lara Gojković, 9. a

Nastja Bučar, 9. b

Ema Por, 9. b

Bronasto priznanje na regijskem tekmovanju

Lovro Čučkin, 8. b

Anže Žganjar, 8. b

Nastja Bučar, 9. b

Srebrno priznanje na državnem tekmovanju Nastja Bučar, 9. b

 

Vsem tekmovalcem se za trud zahvaljujemo in jim iskreno čestitamo.

 

Mentor: Mirko Krajnc

Dostopnost