Predavanje za starše, 15. 11. 2022 ob 17h: Živeti z otrokom in ne za otroka – Vzgoja za sodelovanje

Spoštovani starši,

v torek, 15. 11. 2022, z začetkom ob 17.00 uri v živo na šoli vas vabimo na predavanje v sodelovanju z Mestno zvezo prijateljev mladine Ljubljana. 90-minutno predavanje z naslovom Živeti z otrokom in ne za otroka – Vzgoja za sodelovanje bo izvedel univ. dipl. soc. pedagog Damjan Habe (Mestna ZPM Ljubljana).

PREDAVANJE BO POTEKALO V UČILNICI 4. C V PRITLIČJU PRI GLAVNEM VHODU

Kratek opis predavanja:
Vzpostavitev odnosa in vzdrževanje le tega, zahteva naš čas, energijo, zavestno delovanje, vendar pa tudi željo, da odnos krepimo in ga nadgrajujemo.
V sodelovalnem odnosu pa v ospredje vedno postavljamo spoštovanje, dostojanstvo, integriteto ter avtonomnost vsakega vključenega posameznika.
Na tokratnem srečanju bomo ugotavljali kaj pomeni sodelovalni odnos in katera naša dejanja sodelovalni odnos krepijo, katera pa ga drobijo; katera naša vedenja so za razvoj našega otroka spodbudna, katera pa destruktivna; ugotavljali bomo pomen našega čustvenega odziva ter vpliv tako neverbalne kot tudi verbalne komunikacije.Ugotavljali bomo kaj nam, kot staršu, nam kot družini in otroku, kot članu družine, sodelovanje prinaša.
Spoštovanje, dostojanstvo, integriteta, bit – so štiri besede, vodilo tega srečanja.

Vabljeni!

Dostopnost