Skoči na glavno vsebino

Dan dejavnosti za učence predmetne stopnje

Danes so učenci predmetne stopnje imeli dan dejavnosti. 

Danes smo z učenci 6. razreda podoživeli kar precej mestne ekologije, če prevedemo dobesedno nepoučenim. Poleg dela nas je prijetno vznemirjalo tudi vreme s svojim temnim pokrovom nad nami, ampak to spada zraven, k naravi. S strokovnjaki društva Trajna, katero deluje v produkcijskem prostoru Krater za Bežigradom (vabljeni na ogled ob torkih med 16.00-18.00), smo proučevali invazivne rastline v okolici naše šole ter spoznavali njihovo uporabnost  –  papir, cvetlični lončki… Delavnica o glivah ni bila le zabavna in koristna ampak tudi užitna, saj smo v dar dobili micelije gob, kateri nam bodo ob skrbni negi postregli z okusnim pridelkom.

    

 

Sedmošolci smo imeli tehniški dan o medsebojnih odnosih, nasilju in poklicni orientaciji, ki smo jo združili z digitalnim opismenjevanjem.  Na delavnici o medvrstniškem nasilju smo spoznali značilnosti medvrstniškega nasilja, razliko med konfliktom in nasiljem, vrste nasilja in kako lahko pomagajo oz. kam se lahko obrnejo po pomoč. Najprej je potekala razparava o tej temi, nato delo po skupinah, zaključili pa smo s  filmčkom s pomembnim sporočilom. Spoznali so spletne strani kjer lahko poiščej0o več informacij o želenih poklicih, nato so si izbrali poklic, ki jih veseli in ga v dvojicah opisali s predstavitvijo v programu PowerPoint. 

 

 

Učenci 8. razredov smo se odpravili na ekskurzijo na Notranjsko. Z vlakom so se odpeljali v Postojno, nato pa se peš odpravili dalje. Najprej so si ogledali Postojnsko jamo in bili navdušeni nad vsemi številčnimi podatki, ki jih je o njej povedala vodička. Zatem je sledil še ogled Notranjskega muzeja, ki je posvečen kraškemu svetu, tam so izvedeli veliko o kraških pojavih, apnencu, jamah in jamarstvu, jamskih živalih, živalih in življenju na Krasu danes in nekoč.

 
 

Z učenci 9. razreda smo imeli kulturni dan. Odpravili smo se na Trubarjevi domačijo, si ogledali njegovo spominsko sobo, mlin in žago, ter se preizkusili v izdelovanju miniaturnih knjig.

 

Dostopnost