Skoči na glavno vsebino

Obisk čeških učiteljev angleščine

V preteklih dveh tednih sta na naši šoli gostovala Jakub Ilík in Markéta Vávrová, učitelja angleščine iz Češke, ki sta v okviru projekta Erasmus+ (sledenje na delovnem mestu), obiskala našo šolo. Učitelja prihajata iz naše partnerske osnovne šole Ostrožská Nová Ves s katero smo v preteklosti že sodelovali.

Med obiskom sta se seznanila z vsakdanjim življenjem in delom na naši šoli – kako učitelji v praksi izvajajo pouk za določeno predmetno področje. Udeležila sta se tudi kulturnega in športnega dneva, obiskala sta Narodno galerijo in se z nami odpravila na Pot ob žici. Spoznala sta tudi slovenski izobraževalni sistem in nam predstavila kako pouk poteka na njihovi šoli. Nekaj ur pouka sta izvedla tudi sama, učencem sta predstavila Češko, njuno vas, šolo in pouk angleščine kot ga izvajata sama.

Učenci devetih razredov so za učitelja pripravili ogled Ljubljane v angleščini in bili njuni vodiči po šoli. Vsi učenci so češka učitelja lepo sprejeli in priložnost izkoristili za pogovor v angleščini.

Veselimo se uspešnega sodelovanja tudi v prihodnje.

 

Zapisala Petra Matkovič

 

 

 

Dostopnost