Skoči na glavno vsebino

Predavanje za starše, 19. 3. 2024 ob 17h: ČUSTVENA INTELIGENTNOST V DRUŽINI

Spoštovani starši, v torek, 19. 3. 2024, z začetkom ob 17.00 uri v učilnici 4. B v pritličju vas vabimo na predavanje v sodelovanju z Mestno zvezo prijateljev mladine Ljubljana. 90-minutno predavanje z naslovom “ČUSTVENA INTELIGENTNOST V DRUŽINI” bo izvedla ga Tanja Povšič, vodja izobraževalnega centra Modra postaja pri ZPMS. PREDAVANJE BO POTEKALO V UČILNICI 4. B V PRITLIČJU PRI GLAVNEM VHODU Prosimo za >PRIJAVO< zaradi ugotavljanja predvidenega števila udeležencev. Udeležba je možna tudi, če se pozabite prijaviti. https://1ka.arnes.si/a/6e59689a Kratek opis predavanja: Kako zares prisluhnemo drugemu, kako razvijemo empatijo? Kako zacelimo rane, ki nastanejo zaradi nepremišljene besede, dejanja in ponovno...

Zapora Pokopališke ulice

Spoštovani, obeščeni smo bili, da bo zaradi obnove vročevoda od 11. januarja do predvidoma 30. aprila 2024 za ves promet zaprta Pokopališka ulica na odseku med Kavčičevo in Tovarniško ulico. Zaradi zagotavljanja varnosti otrok v prometu tako naprošam, da kadar je le mogoče, se ob prihajanju in odhajanju iz šole poslužujemo pešpoti namesto prevoza z avtom. Hvala za vaše sodelovanje pri zagotavljanju varnega okolja za naše otroke.

Šolski ples, 5. 4. 2024

V petek, 5. aprila 2024, bo na šoli organiziran družabni dogodek za učence – šolski disco ples. Prireditev bo potekala v dveh delih: od 15.00 do 17.00 za učence od 1. do 5. razreda in od 17.30 do 20.00 za učence od 6. do 9. razreda. V sklopu šolskega plesa objavljamo natečaj za najboljšo plesno točko (lahko celoten razred ali manjše skupine učencev). Svoje glasbene želje lahko oddajo v nabiralnik ali jih povejo učitelju Petru Terčiču do četrtka, 4. aprila. Vstopnice za šolski ples stanejo 2 € in jih bodo učenci lahko kupili med glavnim odmorom od torka, 27. 3....

Prihod učencev s tabora

Učitelji in učenci sporočajo, da so se odpravili s tabora.  Predviden prihod je ob 16.00.

Vikend tabor v CŠOD Soča

Včerajšnji dan so preživeli v znamenju športa. Dopoldne so se povzpeli na Kozlov rob, obnovili znanje zgodovine in poiskali skrite zakladke. Popoldne pa so starejši naredili daljši krog s kolesi ob prekrasni Soči, mlajši pa krajšega. Sodelovali so pri športnih igrah in si ogledali film. Zvečer so imeli disco in ustvarjalne delavnice. Zadnji dan tabora v Tolminu so učenci preko orientacijskega teka spoznavali čudovito naravo ob Soči, hkrati pa nadgrajevali svoje znanje, ko so iskali pravilne odgovore na postajah. Učenci so v starostno mešanih ekipah uspešno razvijali ekipni duh. Prijetno utrujeni so po kosilu še počakali na razglasitev zmagovalcev orientacijskega...

Vikend tabor v CŠOD Soča

Učenci in učitelji, ki so odšli na vikend tabor v CŠOD Soča sporočajo, da so varno prispeli. Nekateri popravljajo počeno gumo na kolesu, nekateri že gledajo film, vsi pa se imajo lepo na dejavnostih.

Obis RTV Slovenija in sodelovanje na snemanju oddaje Frekvenca X

Učenci izbirnega predmeta radio in nadarjeni učenci so obiskali RTV Slovenija. Najprej so sodelovali na snemanju poljudnoznanstvene oddaje Frekvenca X, ki praznuje 15. rojstni dan. Učenci so s svojimi idejami prispevali k raznolikim pogledom na osrednjo temo oddaje – velikost bitij in kaj je boljše: biti velik ali biti majhen. Po koncu snemanja oddaje so se učenci najprej posladkali z rojstnodnevno torto, zatem pa odšli na voden ogled najprej radijske nato pa še delčka televizijske hiše. Ogledali so si največji snemalni studio, v dnevnem studiu so bili priča oddajanju radia v živo, klepetali so z novinarko, urednico, različnimi tehniki, ogledali...

Naravoslovna šola v naravi – 2. dan

Vreme nam je bilo danes spet zelo naklonjeno in izpeljali smo vse, kar smo si zadali. Preizkusili smo se v adrenalinskimi parku, iskali sledi živali v gozdu, se pomerili v lokostrelstvu in raziskovali potok Prifarski jarak. V prostem času smo se igrali razne športne igre, dan pa smo zaključili z glasbenim večerom. Jutri se bomo odpravili še na pohod do slapu Nežica, po kosilu pa nas čaka pakiranje in pot domov. Kmalu se vidimo!    

Naravoslovna šola v naravi – 1. dan

Kakšen pester dan je za nami! Vožnja do Fare pri Kočevju, urejanje sobic, spoznavanje kraja, nočni sprehod z lučkami in učenje preživetja v naravi. Vse to smo doživeli ob krasnem vremenu za raziskovanje narave. Zdaj pa sledi počitek, da se pripravimo na jutrišnje dogodivščine.

Šolsko področno tekmovanje v športnem plezanju

Mija Pegan, učenka 5. C razreda, se je v soboto, 9. 3. 2024, udeležila šolskega poročnega tekmovanja v športnem plezanju in osvojila 9. mesto med 64 učenkami. Čestitke in pogumno naprej!  

4. planinski izlet – Toško čelo

V soboto, 16. 3., bomo izvedli 4. planinski pohod. Odšli bomo na Toško čelo.   Več informacij si preberite v vabilu. Planinski pozdrav!

Dostopnost